Bel voor een afspraak of spoed 0227 58 12 34

De vacht van ieder dier heeft verzorging nodig. Dat is bij een kortharige hond gemakkelijker dan bij een langharig konijn. Het zelfreinigend vermogen van de haren is bij onze huisdieren vrij hoog en de dagelijkse poetsbeurt van het dier zelf zal vaak voldoende zijn. U kunt helpen de oude losse haren en het eventuele vuil te verwijderen door te kammen of te borstelen.

Wassen is alleen verstandig als het echt nodig is, liever niet gewoontegetrouw. Gebruik hiervoor wel de juiste shampoo, de huid van onze huisdieren is veel gevoeliger dan die van mensen.

Problemen

Door extreme haargroei, ouderdom of andere handicap, kan het heel moeilijk worden voor het dier om in de eigen verzorging te voorzien. De oude vacht blijft zitten, waardoor er klitten kunnen ontstaan. De huid hieronder heeft er van te lijden en de vacht vervilt.

Niet ieder dier zal het toestaan dat u dit probleem voor hem of haar gaat oplossen.

Annemiek Grootjen is bij ons werkzaam als paraveterinair en is gespecialiseerd in de verzorging van vachten. Zij is er opvallend handig in om het dier tijdens de noodzakelijke kappersbeurt gerust te stellen, zodat ze goed haar werk kan doen.

Oude haren worden door borstelen verwijderd en klitten uitgekamd met speciaal daarvoor geschikte kammen. Bij zware gevallen kan ze, in overleg met u, besluiten om het dier te scheren.

Mocht het dier toch in de stress dreigen te raken, of het dier blijkt moeilijk benaderbaar te zijn, dan kan de altijd aanwezige dierenarts uw huisdierdier een roesje geven.

Afspraak

Wilt u informatie over de vachtproblemen bij uw dier, of wenst u een afspraak te maken, dan kunt u bellen naar één van onze vestigingen of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Back to Top