Bel voor een afspraak of spoed 0227 58 12 34

Naast de Puppybegeleiding bieden wij ook de ‘(Op) Leeftijdbegeleiding’. Dit is een begeleiding voor honden en katten die wat ouder worden. We spreken van een 'senior' dier vanaf zeven à acht jarige leeftijd.

U kunt bij ons terecht met uw huisdier voor deze begeleiding. Tijdens de (Op) Leeftijd begeleiding kunt u met al uw vragen terecht en zullen wij een urine onderzoek uitvoeren bij uw hond of kat en de bloeddruk meten bij de kat. Hiermee kunnen bepaalde problemen in een vroeg stadium worden aangetoond, voordat uw huisdier hier ernstige klachten van ondervindt.

Aan de hand van deze gegevens kunnen we u een gericht advies geven. Te denken valt aan bijvoorbeeld een dieetvoeding waarmee u al een deel van de problemen bij het dier op kunt lossen.

Ook kunnen we indien nodig verder onderzoek bieden, een behandeling instellen en uiteraard toezicht en controles uitoefenen.

Waarom bloeddrukmeting en urineonderzoek?

Bij de oudere kat vinden we regelmatig een hoge bloeddruk die schade kan geven aan o.a. de nieren en de ogen. Een te hoge bloeddruk is te behandelen en zo is de schade ook te beperken.

Het urineonderzoek bij uw hond of kat kan informatie geven over o.a. diabetes (suikerziekte), naderend nierfalen en urineweginfecties.

Dit zijn aandoeningen die in een vroeg stadium goed zijn te behandelen.

Kosten € 30,-

Kat: voor het eerste consult inclusief uitgebreid urineonderzoek en bloeddruk meting

Hond: voor het eerste consult inclusief uitgebreid urineonderzoek

Meenemen naar het kennismaking consult:

Hond en/of kat.

Urine van de hond en/of kat (voor meer informatie, zie onder Hond of onder Kat.)

Ingevulde formulier ‘oudere hond/kat’, te downloaden via deze link. Op dit formulier kunt u een aantal zaken aankruisen omtrent de algehele conditie, gedrag, urinewegen, maag-darmkanaal, gebit, huid, vacht & nagels die betrekking hebben op uw huisdier.

Voor meer informatie, al uw vragen en/of het maken van een afspraak kunt u bellen met het VCHN of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Back to Top