Bel voor een afspraak of spoed 0227 58 12 34

Ouder worden

Voor de 'kat op leeftijd' bieden wij de ‘(Op) Leeftijdbegeleiding’.

Dit is een begeleiding voor katten die wat ouder worden. We spreken van een ouder (senior) dier, vanaf zeven à acht jarige leeftijd.

U kunt bij ons terecht met uw huisdier voor deze begeleiding.

Tijdens de (Op) Leeftijd begeleiding kunt u met al uw vragen terecht en zullen wij een urineonderzoek uitvoeren en de bloeddruk meten bij uw kat. Hiermee kunnen bepaalde problemen in een vroeg stadium worden aangetoond, voordat uw huisdier hier ernstige klachten van ondervindt.

Aan de hand van deze gegevens kunnen we u een gericht advies geven. Bijvoorbeeld een dieetaanpassing waardoor u al een deel van de problemen op kunt lossen. Ook kunnen we bij problemen verder onderzoek bieden, een behandeling instellen en uiteraard verder toezicht en controles uitoefenen.

Onderzoek

Waarom bloeddrukmeting en urineonderzoek? Bij de oudere kat vinden we regelmatig een hoge bloeddruk die schade kan geven aan o.a. de nieren en de ogen. Een te hoge bloeddruk is te behandelen en zo is de schade te beperken.

Het urineonderzoek bij uw kat kan informatie geven over o.a. diabetes (suikerziekte), naderend nierfalen en urineweginfecties.Dit zijn aandoeningen die in een vroeg stadium goed zijn te behandelen.

Kosten

Voor het eerste consult, inclusief uitgebreid urineonderzoek en bloeddrukmeting, rekenen wij € 30.-

Benodigdheden

Naar het kennismakingsconsult neemt u mee:

-Allereerst uw kat.
-Urine van de kat (voor meer informatie, zie verder).
-Ingevulde formulier ‘oudere kat’, te downloaden via deze link. Op dit formulier kunt u een aantal zaken aankruisen omtrent de algehele conditie, gedrag, urinewegen, maag-darmkanaal, gebit, huid, vacht & nagels die betrekking hebben op uw huisdier.

Voor meer informatie en/of het maken van een afspraak kunt u bellen met het VCHN of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Urine

Belangrijk: Verzamel, bewaar en vervoer de urine zo schoon en vers mogelijk.
Hoe verser de urine, hoe betrouwbaarder het resultaat.

Bent u niet in de gelegenheid de urine vlak voor de afspraak op te vangen, bewaar het dan zolang in de koelkast.

Urine opvangen bij de kat is soms lastig. Veel katten doen hun behoeftes buiten en wanneer ze wel op de kattenbak gaan, neemt de kattenbakvulling de urine op.

Hulpmiddel

Kom gerust Katkor afhalen. Dit is een pakketje met
Urine opvang Katkor•    plastic kattenbakkorrels (neemt geen urine op),
•    een pipet om de urine mee op te zuigen en
•    een buisje om de urine zo schoon mogelijk in te bewaren en te vervoeren.

Katkor voor de kat: € 5,20  (jan. 2023)

Back to Top