Bel voor een afspraak of spoed 0227 58 12 34

Ouder worden

Naast de Puppybegeleiding bieden wij ook de ‘(Op) Leeftijdbegeleiding’. Dit is een begeleiding voor honden die wat ouder worden.

We spreken van een ouder (senior) dier, vanaf zeven à acht jarige leeftijd.
U kunt bij ons terecht met uw huisdier voor deze begeleiding.

Tijdens de (Op) Leeftijd begeleiding kunt u met al uw vragen terecht en zullen wij een urineonderzoek uitvoeren bij uw hond. Hiermee kunnen bepaalde problemen in een vroeg stadium worden aangetoond, vóórdat uw huisdier hier ernstige klachten van ondervindt.

Aan de hand van deze gegevens kunnen we u een gericht advies geven. Bijvoorbeeld een dieetvoeding waar u al een deel van de problemen mee op kunt lossen.
Ook kunnen we bij problemen verder onderzoek bieden, een behandeling instellen en uiteraard toezicht en controles uitoefenen.

Onderzoek

Het urineonderzoek bij uw hond kan informatie geven over o.a. diabetes (suikerziekte), naderend nierfalen en urineweginfecties.
Dit zijn aandoeningen die in een vroeg stadium goed zijn te behandelen.

Kosten

Voor het eerste consult, inclusief het uitgebreide urineonderzoek rekenen wij € 30.-

Benodigdheden

Meenemen naar het kennismakingsconsult:

-Allereerst uw hond.
-Urine van de hond (voor meer informatie, zie verder).
-Ingevulde formulier ‘oudere hond’, te downloaden via deze link. Op dit formulier kunt u een aantal zaken aankruisen omtrent de algehele conditie, gedrag, urinewegen, maag-darmkanaal, gebit, huid, vacht en nagels die betrekking hebben op uw huisdier.

Voor meer informatie en/of het maken van een afspraak, kunt u bellen met het VCHN of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Urine

Belangrijk: Verzamel, bewaar en vervoer de urine zo schoon en vers mogelijk. Hoe verser de urine, hoe betrouwbaarder het resultaat. Bent u niet in de gelegenheid de urine vlak voor de afspraak op te vangen, bewaar het dan zolang in de koelkast.

Hulpmiddel

Urine opvangen bij de hond is meestal geen groot probleem. Neem een soeplepel of steelpannetje en Urine Opvangsysteemschuif deze tijdens het urineren onder de hond.

Kom gerust een steriel urineopvangsysteem afhalen om het opvangen, bewaren en het vervoeren van de urine makkelijker te maken.

Steriel urineopvangsysteem voor de hond: € 6,00  (jan 2023)
 

Back to Top